Nje grup ekspertesh te Arsimit Profesional nga 12 shtete e BE-se dhe vendet e Ballkanit perendimor ka vizituar Shkollen Profesionale “Kolin Gjoka” ne Lezhe, si nje nder shkollat model ne shqiperi per bashkepunimin mes sektorin privat.

Fation Dragoshi Menaxher i Projektit Zvicerian “Aftesi per Pune”, tha se shifrat e regjitrimeve ne kete shkolle jane impresionuse.

Drejtori i Shkolles Profesionele “Kolin Gjoka”, Bardh Dedgjonaj thote se shkolla eshte e perfshire ne aleancen e praktikave profesionale europiane dhe kjo eshte nje nder arritjet me te medha te kesaj shkolle.

Vitet e fundit ne Shkollen e mesme Profesionale “Kolin Gjoka” ne Lezhe ka patur prurje nga vendet te ndryshme te Shqiperise, kjo fale projekteve dhe mundesive te praktikave per nxenesit e kesaj shkolle.