Kryeministri Edi Rama komenton marrjen e 20 emigrantëve nga Italia.

Edi Rama: E kemi bërë sepse nuk mund të rrinim spektatorë përballë një shfaqjeje turpi ku njerëz që janë larguar nga ferri u kthyen në të burgosur të impotencës politike apo europiane po të doni.

Në pozitën e dikutj që rri e shikon dhe thotë po bëj timen, ne bëmë atë që mundëm. Ishte rasti dhe është rasti për të kujtuar se Ballkani në krizë e 2015 ka bërë atë që duhej ta kishte bërë gjithë Europa. Ishte gjest krejt i natyrshëm.

Dje Italia nuk na la në mes të detit. Është në boëtn mediatike që të gjejmë burime të fshehta.

Deklarata gjate konferences per shtyp me Kryeministrat e Ballkanit Perendimor ne Durres.