Tokat bujqesore ne fshatin Juban ne afersi te Malit te Vukatanes jane demtuar nga erozioni i shkaktuar nga vershimi i lumit Drin. Administratori i kesaj njesie Pjerin Marku thote se situata eshte mjaft problematike pasi jane grryer 3-4

hektar toke e cila eshte bujqesore dhe demton ekonomine e fermereve te Jubanit.

Marku tha se fatmireisht nuk ka patur probleme me permbytjet ne kete njesi administrative kjo dhe fale punes se mire te bere per pastrimin e kanaleve kulluese

Aktualisht nga vershimi i lumit Kir si pasoje i rreshjeve te dendura dhe shkarkimit nga hidrocentrali i Vaut te Dejes, kane shkaktuar erozion masiv te tokes ,

ndersa nderhyrja aty sot duket e pamundur, duke rrezikuar shtyllat e tensionit te larte por dhe argjinaturen.

PUBLICITET