Eurodeputetja shqiptare e cila përfaqëson Suedinë në PE, Arba Kokalari është emëruar nga grupi i saj parlamentar si përgjegjëse për çështjet Artikut.

Ajo shkruan se një nga çështjet problematike të Arktikut, është shkrirja e akujve. Sipas saj duhet një bashkëpunim ndërkombëtar pasi jo kudo ndikon njësoj ky fenomen.

Kokalari thotë se mezi pret të fillojë në pozicionin e rëndësishëm për të ndihmuar edhe vendin që ajo përfaqëson. Suedinë që është gjithashtu vend arktik.

STATUSI NGA ARBA KOKALARI

DATA E RE – BE :S POLICIA KUNDËR ARKTIS

Unë jam emëruar në përgjegjësin e grupit tim për çështjet e Arktikut dhe do të zhvilloj politikat tona dhe do të negocioj një raport për mundësitë dhe sfidat e sigurisë në Arktik.

🔹 Akullorja e detit shkrin dhe ka pak vende ku ndryshimi i klimës ka po aq efekt sa këtu.

🔹 Ndryshimi i mjedisit Arktik ka çuar në rritjen e aktiviteteve në rajon, konkurrencën për nxjerrjen e burimeve natyrore dhe rrezikun më të lartë të tensionit apo konfliktit ushtarak.

Ne kemi nevojë për më shumë për bashkëpunim ndërkombëtar në fushë. 🌎

Mezi pres të punoj për këto çështje, të cilat janë të rëndësishme edhe për Suedinë si vend Arktik!