Një burrë britanik vdiq të shtunën pak minuta pas samitit të malit Everest, duke e çuar në 10 numrin e përgjithshëm të vdekjeve këtë sezon në majën më të lartë të botës.

Viktima Robin Haynes Fisher, 44 vjeç, njoftohet se u sëmur ndërsa zbriste nga samiti, ndërsa një irlandez, Kevin Hynes raportohet se gjithashtu ndërroi jetë në Everest të premten.

Nepali po përballet me shqyrtim për lëshimin e 381 lejeve rekord, në $ 11,000 (£ 8,600) secila, për sezonin e pranverës të këtij viti.

Ka pasur raporte për mbipopullim dhe alpinistë në radhë pranë samitit.
Këtë javë një fotografi që tregon kthesat në Everest është shpërndarë gjerësisht në mediat sociale.

Si ndodhi ngjarja- Fisher u ngjit në samitin e Everestit të shtunën në mëngjes, por u rrëzua dhe vdiq vetëm 150 metra poshtë kulmit, konfirmoi kompania e ekspeditës, me të cilën ai ishte ngjitur në Everest.

Pavarësisht nga përpjekjet për ta zgjuar dhe për t’i dhënë atij oksigjen dhe ujë, alpinisti nuk u zgjua.

Një deklaratë nga familja e alpinistëve britanikë me bazë në Birmingham tha:

“Ne jemi thellësisht të trishtuar nga humbja e tij pasi ai ende kishte shumë aventura dhe ëndrra për të përmbushur”.

Gjithkush që e ka takuar ndonjëherë atë në cilindo kapacitet do të kujtojë gjithmonë ndikimin pozitiv që ai kishte në jetën e tyre.