Bari nuk ka arritur të regjistrohet në Serie B, kështu që pas 110 viteve të historisë ata duhet të rifillojnë nga ligat amatore.

Sipas rregullave italiane, kryebashkiaku i Barit mund të zgjedhë një grup investitorësh për të marrë frenat e skuadrës.

“Kjo është një ditë e keqe, jo vetëm për futbollin në BarI, por për të gjithë qytetin. Është një ditë humbjeje, e cila djeg 1.000 herë më shumë se çdo humbje në fushë. Ne u përpoqëm çdo gjë të mundshme, ndoshta edhe shkova përtej mandatit tim si kryetar bashkie. E bëra si qytetar dhe gjithashtu si një tifoz.

“Ne duhet të vazhdojmë të punojmë me gjithë forcën tonë, sepse futbolli në Bar nuk mund të përfundojë në këtë pasdite të korrikut. Qyteti nuk e meriton atë dhe tifozët nuk e meritojnë atë “.-tha kryebashkiaku Antonio Decaro për faqen e internetit të Gianluca Di Marzio.

Cesena gjithashtu mendohet të jetë përjashtuar nga Serie B, me skuadrën që thuhet se ka falimentuar.

Ndërkohë, Avellino ka paraqitur një garanci prej 800,000 € në investime dhe shpreson të gjejë “një garantues të tretë” për të përmbushur rregullat e regjistrimit të FIGC.