“Familja e shendoshe islame” ka qene tema e konferences se 7-te vjetore te imameve , teologeve dhe thirresve islam te Shkodres.

Konferenca u mbajt ne Hotel Colosseo ndersa Myftiu i Shkodres Imam Muhamed Sytari tha se jane disa shkaktaret qe po demtojne imazhin e familjes se shendeshe sipas tradites islame , duke nisur nga bashkejetesa, lojrat e fatit e deri tek krimi ne familje.

Ne ligjereatat e mbajtura hoxhet iu referuarn pejgamerit muhamed si modeli e mi persosur i harmonise fetare , iu referuan dhe rolit te rendeishem qe duhet te perhapin xhamite ne mesimet e edukates familjare.