Lenia e nje pjese toke te papunuar ka bere qe shume familje lezhjane te kene veshtiresi ekonomike. Rreth 11 mije hektare toke ne Lezhe nuk punohen, ndersa shteti nuk imponon punimin e saj dhe rritjen e siperfaqeve te mbjellaa me kultura bujqesore. Ndonese cilesia e tokes ne zonen e Zadrimes ne Lezhe mundeson rendimente te larta per shume nga produktet bujqesore, njeri nga fermeret shprehen se plehrat kimike dhe farat per mbjellje jane shume shtrenjte, ndersa nuk kane pasur asnjehere subvencionime nga shteti.

Perfitimet e fermereve ne Lezhe jane reduktuar ndjeshem, kjo sepse mungon nje politike e qarte per orientimin e tyre drejt disa kulturave te caktuara apo edhe ne ndergjegjsimin e banoreve per bashkimin e siperfaqeve te tokave te tyre ne nje kooperative te perbashket.