Festa e Fiter Bajramit, eshte festuar edhe ne Komunen e Bushatit. Kryetari i zgjedhur tashme i Bashkise Vau Dejeës i shoqeruar edhe nga administrata, ka zhvilluar nje vizite ne xhamine e Bushatit. Gjate urimit per kete feste te rendesishme per besimtaret mysliman, Zef Hila vuri theksin ne harmonine, tolerancen dhe bashkejetesen qe ekziston mes komuniteteve.

Nga ane tjeter edhe perfaqesuesit e xhamise se Bushatit  kane falenderuar te pranishmit per viziten dhe urimet ne adrese te besimtareve musliman si dhe nder te tjera uroj mbare besimtaret per kete feste te rendesishme. Festat Fetare jane pjese e komunitetit te bushatit, duke qene pjese e tolerances dhe mirekuptim qe ekziston ne mbare komunitetin.