Për të 7-in vit me radhë në Shkodër u zhvillua maratona e Pavarësisë me itinerarin Ulqin-Shkodër në kuadër të festës së flamurit. Në maratonë morën pjesë 70 vrapues nga shtete të ndryshme të Europës.

Kryetarja e Bashkisë Shkodër, Voltana Ademi tha se mesazhi që përcillet është bashkimi i kombit.

Kjo maratonë deklaroi kreu i këshillit të komunës së Ulqinit pikërisht në këtë datë të rëndësishme kur ky qytet iu dorëzua Malit të Zi është një mesazh se kombi shqiptar është bashkë.

Maratona e Pavarësisë Ulqin-Shkodër është kthyer në një traditë nga viti në vit numri i pjesëmarrësve dhe shtetet përkatëse kanë ardhur duke u zgjeruar.