“Festa e shegës”, promovimi i vlerave dhe resurseve të trashëgimisë kulturore, natyrore dhe produkteve është aktiviteti që u organizua në njësinë administrative Ana e Malit në Shkodër.

Ky aktivitet realizohet nga bashkia Shkodër në bashkëpunim me projektin Agro Turizëm Albania, të mbështetur nga USAID dhe Ambasada e Suedisë.

Në fjalën e saj Kryetarja e Bashkisë Shkodër Voltana Ademi u shpreh se Ana e Malit mbetet një nga zonat me interes për zhvillim.

Ndërkohë Ademi përmendi disa nga investimet që pritet të nisin në këtë njësi administrative.

Aktiviteti u përshëndet edhe nga këshilltari i bashkisë Marin Pema.

Në panairin e organizuar në Anën e Malit u prezantuan produktet vendase, pasuritë kulturore dhe gatimet tradicionale të zonës.

Ndërsa elementi me perfaqesues i këtyre vlerave është Shega e cila është karakteristikë e kësaj zone