Eshte organizuar ne Domgjon te Mirdites, ne vendin origjinen e At’Gjergj Fishtes festa e njohur si Shën Barnaba,. Ne nje aktivitet shumedimensional me pjesmarrjen e qindra domgjonasve nga Shqiperia, Kosova e deri nga

Amerika, nen organizimin e Besnik Pacit, si bir i kesaj zone pasardhës i Ate Gjergj Fishtes vazhdon te jete nje ze i fuqishem e kesaj figure. Historianet dhe Poetet si disa nga zerat e fuqishem te fishtes vleresuan kontributun e atyre qe po i kthejne identitetin figures se homerit shqiptare, dhe njohjen e vendorigjines se tij, Domgjoni.

I pranishem ne kete akitivitet poeti i madh Agim Doçi, tha se Gjergj Kastrioti dhe Gjergj Fishta jane korifejte te popullit Shqiptare, por qe eshtrat e tyre nuk jane ne varre.

Interpertimi i vargjeve te Fishtes nga Nikolla, cili recitoi permendesh per disa minuta vargjet e kollosit te letrave shqipe, e beri me te vecante organizimin e ketij aktiviteti

i. Ne fund te organizimit madheshtor i cili zgjati per disa ore te pranishmit u ndalet pikërisht në këtë vend për të cilin Gjergj Fishta (Paci) rrëfente se ndodheshin themelet e kullës së të parëve të tij, braktisur nga gjyshi i Gjergjit, Simoni i Ndoc Pacit, i shpërngulur nga Domgjoni dhe vendosur ne Fishtë, rreth viteve 1800, sëbashku me afërmin e tij, Llesh Pacin.