Dita e martë do të ishte edhe dita përmbyllëse e fazës së dytë në “Fetsivalin e Shahut” i cili u mbjat në biblotekën “Marin Barleti”.

Në dy ditë sfidë në përfundim u shpallën edhe fituesit ku vendet e para u rrëmbyen nga Xhoana Preçaj dhe Erjon Vogli të cilët për Star Plus u shprehën.:

Ndërkohë sa i përket “Festivalit të Shahut” i cili u organizua nga bashkia Shkodër është menduar që fituesit do të marrin pjesë në kampionatin botërorë që do të zhvillohet në Durrës.

Bashkia Shkodër ka menduar që në muajin maj të zhvillojë fazën e tretë sa i përket shahut ku është menduar që pjesëmarrja të jetë më e gjerë sa i përket pjesëmarrësve.