Festivali letrar i zhvilluar nga biblioteka e Shkodrës “Marin Barleti” kësaj radhe ka patur të ftuar jo një shkrimtar por një lexues. Drejtori i bibliotekës Gjovalin Çuni tha se Sokol Haliti që erdhi si i ftuar në bisedën e radhës është një prej lexuesve shumë të mirë.

Vetë Sokol Haliti u shpreh se është rritur në bibliotekën e qytetit ndërsa tregon një prej paradokseve në Shqipëri sa i përket leximin apo lexuesve.

Për Halitin letërsia serioze duhet ta stimulojë mendimin apelues ndërsa tregon edhe argumentimin e tij.

Të ftuar në këtë bisedë me një lexues dhe jo si zakonisht me shkrimtar ishin miq të letërsisë dhe vetë Sokol Halitit i cili solli pikëpamjet e tij sa i përket leximit, shkrimtarëve dhe letërsisë në përgjithësi.