OKB-ja si çdo vit eshe këtë vit ka publikuar listën e vendeve më të lumtura në botë ku Kryesuese e listës është Finlanda dhe shteti që mbyll listën është Sudani i Jugut, i përfshirë prej disa vitesh nga lufta.

E dyta në listë si vendi më i lumtur ndodhet Danimarka e ndjekur nga nga Novegjia, Islanda, Holanda, Zvicra, Suedia, Zelanda e Re, Kanadaja dhe Australia e cila mban vendin e 10-të në pozicionim e renditjes.

Sipas raportit të “World Happiness Report” të publikuar ditën e djeshme janë Haiti, Botsvana, Siria, Malaui, Jemeni, Ruanda, Tanzania, Afganistani, Republika e Afrikës Qendrore dhe Sudani i Jugut janë vendet më pak të lumtura në botë pasi këtp jihen si vende të varfra dhe shumë rej tyre jan në luftë.