FRPD Lezhe ka denoncuar kushtet skandaloze ne te cilat eshte zhvilluar provimi i i dyte i Matures shteterore ai Letersise.

Sipas Kryetarit te FRPD Lezhe Albert Loci, udhezimi i ministrise per zhvilimin e provimeve te maturtes shteterore ne palestrat e shkollave eshte skandali i radhes i kesaj Ministrie.

Sipas Locit kushtet ne te cilat jane zhvilluar testet do te ndikojne dreperdrejt ne rezultatin e maturanteve.

Gjate fimimeve mediat jane perplasur me nje nga perfaqesueset e ministrise, e cila kjo e fundit nu ka lejuar gazetaret qe te pasqyrojne problematiken ne fjale.

Ne Lezhe provimet jane zhvilluar ne palestrat e 4 shkollave te qytetit po ashtu dhe ne korridore kjo per te mos lejuar qe nxenesit te kopjojne.

Maturantet tashme ne daten 13 do te zhvillojne provimin e matematikes dhe ne date 20 provimet e lendeve me zgjedhje

 

PUBLICITET