Per te te gjithe te lindurit e viteve 80- 90 ka nisur ne mbare vendin nje fushate vaksinimi kunder fruthit dhe rubeoles.

Shefi i Epidemilogjise prane Drejtorise se Shendetit Public Artan Mesi thote se te gjitha qendrat shendetesore jane pajisur me kete vaksine ndersa fton kete grupmoshe ti pergjigjet pozitivisht kesaj fushate vaksinini qe do te zgjas deri me daten 15 tetor. Shefi Epidemiologjise tregon se pse pikerisht kjo grupmoshe duhet te vaksinohet kunder fruthit dhe rubeoles?

Nderkohe nga kjo fushate vaksinimi poerjashtohen ata persona qe jane vaksinuar me vaksinen fruth rubeole gjate fushatave te meparshem si femijet e moshes 1-15 vjec dhe femrat e moshes riprodhuese te ditelindjeve 65-85