Garda e Republikës ka reaguar lidhur me heqjen e mbrojtjes ligjore ndaj ish-kryeministrit Sali Berisha.

Në një deklaratë për mediat, thuhet: “Në përgjigje të interesit të disa mediave, lidhur me truprojet e zotit Sali Berisha,

Garda e Republikës informon se në zbatim të Nenit 5, të Ligjit Nr. 8869, datë 22.5.2003 “Për Gardën e Republikës së Shqipërisë” i ndryshuar,

ku përcaktohet se Kryeministri i vendit përfiton shërbim ruajtje për një periudhe 3-vjeçare pas përfundimit të detyrës, është ndërprerë vijimi i mëtejshëm i këtij shërbimi”.

6 vite pas rotacionit të pushteteve, Garda e Republikës ka vendosur ti heqë mbojtjen ish-kryeministrit Sali Berisha. Vendimi është bërë i ditur vetëm pak pas nisjes së protestës së opozitës.

Vendimi nuk është mirëpritur prej dy gardistëve Ermal Zaimi dhe Ervis Tusha, të cilët kanë vendosur dorëheqjen nga detyra.

Berisha e ka cilësuar vendimin hakmarrje. Për Berishën qeverisja e kryeministrit Rama është në momentet e fundit.