Plot 600 dënuar pritet të përfitojnë nga aministia e Ministrisë së Drejtësisë.

Mësohet se drafti i është dërguar për mendim Prokurorisë së Përgjithshme dhe Ministrisë së Brendshme.

Në amnisti nuk përfshihen personat që kanë kryer vrasje, të dënuarit për krime seksuale