NJË DITË PAS BETIMIT TE META, RAMA U PRIT SOT NË AMBIENTET E MINISTRISË NGA DITMIR BUSHATI I CILI I DORËZOI EDHE DETYRËN. NË FJALËN E TIJ TË SHKURTËR, KRYEMINISTRI EDI RAMA THA SE I DELEGON DREJTIMIN E MINISTRISË ZV/MINISTRIT GENT CAKAJ,

DUKE I DORËZUAR ATIJ DEKRETIN E ILIR METËS. BUSHATI THA SE NË KËTO VITE SHQIPËRIA KA SHËNUAR HAPA TË RËNDËSISHËM NË RRUGËN E INTEGRIMIT NË BE,

NDËRSA CAKAJ SHTOI SE SHQIPËRIA DO TË VIJOJË PUNËN PËR HAPJEN E NEGOCIATAVE DHE SE 5 MUAJT E ARDHSHËM DO TË JENË PUNË PA ORAR