Nuk pranohet kerkesa ne Gjykaten e Apelit ne Shkoder per ndalimin e punimeve per ndertimin e tre hidrocentrale ne lumin Valbona.

Sipas apelit ne Shkoder permbaruesi Eduart Mrishaj ka sjelle me vonese ankimimin e tij ne Gjykaten e Apelit ne Shkoder. Tashme permbaruesi mund te beje rekurs ne Gjykaten e Larte.

Banoret dhe aktivistet qe erdhen nga Tropoja duke protestuar u shprehen kunder ndertimit te hidrocentraleve dhe deklaruan se do vijojne te kindershtojne edhe me dhune sepse nuk shohin mundesi te tjera permes rrugeve ligjire.

Sipas tyre firma qe po nderton hidrocentralet ka blere sistemin e drejtesise ne Shqiperi sepse keto vendime nuk jane rastesore. Tashme nje kompani e trete sipas banoreve ka bere aplikim edhe per hidrocentrale te tjera.