Gjykata e Tiranës ka shtyrë seancën e parë gjyqësore për Fadil Kasemin. Ai është i akuzuar për vrasjen e ish-bashkëshortes së tij gjyqtare, Fildes Hafizi.

Shkak i shtyrjes i seancës gjyqësore është mungesa e avokatit të Kasemit, Ilia Ilia.

Dosja e Fadil Kasemit është në Gjykatën e Tiranës, pas shpalles së moskompetencës nga Krimet e Rënda.

Seanca e radhës e gjykimit për Ksemin do të jetë në 30 maj.

Fadil Kasemi akuzohet se vrau Fildes Hafizin në shtator 2017, pak kohë pasi kishte dalë nga burgu, ku vuajti dënimin pas tentatives për ta vrarë atë në 2015.

39-vjeçarja, gjyqtare në Gjykatën e Shkodrës dhe nënë e dy fëmijëve i kishte dhënë fund, ajo kërkoi edhe urdhër mbrojtjeje në gjykatë prej, kërkesë prej së cilës u tërhoq brenda 15 ditëve.

PUBLICITET