Temperaturat e larta riskojne shendetin e gjithe popullates. Keshtu shprehet shefi i sherbimit te kardiologjise ne spitalin rajonal te shkodres Edi Smajlaj , i cili thekson eshte rritur fluksi i pacienteve.

Mjeku Smajlaj jep disa keshilla praktike te cilat duhet te ndiqen nga te gjitha grupmoshat

Stili i jeteses dhe mbrojtja ndaj temperaturave te larta mund te beje qe te reduktohet risku.

Ndonese askush nuk eshte imun ndaj problemeve shendetesore si pasoje e temperaturave te larta, jane disa kategori me vulnerabel sic jane te semuret me diabet, me probleme kardiake mosha e trete dhe grate shtatezena.

Sic bëhet e ditur nga burime pranë spitalit për herë të parë shërbimi i kardiologjisë mbulon me ilace pacientët me probleme kardiake, të cilët nuk kanë arsye më që të dalin e të blejnë ilacet nëpër farmaci.