Kryeministri Edi Rama ka dhënë emrat e parë të ndryshimeve në qeveri. Rama tha se Besa Shahini zëvendëson Lindita Nikollën.

Shahini ka mbajtur deri tani vendin e zëvendës ministres së Arsimit. Po kështu Arben Ahmetaj nuk do jetë më ministër i Financave dhe Ekonomisë. Anila Ademi do të jetë ministre e Financave në vend të Arben Ahmetaj.

Genc Caka do të jetë ministri i ri për Evropën dhe Punët e Jashtme në vend të Ditmir Bushatit.