Jane rreth 300 femije te familjeve te kthyera nga emigrimi te cilet kane nisur kete vit shkollen.

Shifrat jane bere publike nga drejtori i DAR Shkoder Kadri Ymeri ne emisionin studio e hapur me gazetarin Ergys Kavaja. Ai foli rreth politikave integruese te drejtorise arsimore dhe vete shkollave, ne menyre qe keto nxenes te kapin ritmet e bashkemoshatreve te tyre.

Keta femije te riatdhesuar ne vendet ne te cilat kane emigruar shpesh nuk kane ndjekur shkollen, duke humbur vite shkollimi, ose shpeshhere kurrikulat e atjeshme nuk pershtaten dhe kjo sjell dhe nje lloj mospershtatje te tyre. Ndersa kerkohet angazhimi it e gjitha strukturave per te bere te mundur integrimin e plote te tyre.