Ministri i Shtetit për Çështje Evropiane në Ministrinë e Jashtme gjermane, Michael Roth, i ka përcjellë mesazhe të qarta dhe të forta politikës shqiptare për rrugën drejt Bashkimit Evropian.

Ministri Rroth iu drejtua opozitës shqiptare, duke i kërkuar të marrë përgjegjësitë e veta në procesin e integrimit të Shqipërisë në BE, pasi sipas tij, kjo çështje duhet të kalojë përtej konflikteve të brendshme politike.

Ndër të tjera, zyrtari i lartë deklaroi se Gjermania duhet të bëjë përpjekje të mëtejshme për të ofruar mundësi punësimi për brezat e rinj.

Vlerësoj të gjithë qytetarët e Shqipërisë për të gjitha ato që kanë bërë nëpërmjet përpjekjeve për të qenë pjesë e BE. Ne duhet të bëjmë përpjekje të mëtejshme për të ofruar mundësi punësimi për brezat e rinj që janë të domosdoshëm për vendet evropiane.

Duhet një administratë profesionale, një sistem drejtësie i pa korruptuar. Pres nga qeveria të vijojë zbatimin e reformave në mënyrë konsekuente.

PUBLICITET