Ministri i Europës dhe Punëve Jashtme, Ditmir Bushati, organizoi sot një takim konsultues në për ngritjen e strukturës për zhvillimin e negociatave me Bashkimin Europian.

Në mbledhjen e organizuar në ministrinë e Jashtme tha se e gjithë struktura synon të merret me procesin e stabilizim asocimit.

“E para, misioni ynë në BE do të marrë vlerë tjetër. Sekretariati do të ngrihet pranë MPJ, dhe ekipi do të përbëhet nga 7 anëtarë. S’duhet të bëjmë punë në boshllëk.

E dyta për proces të përgatitjes së pozicionit negociues, do të bëjmë një inventar të qartë për të gjithë llojin e ekspertizës.

Kemi nisur punën përgatitore për procesin screening. Por jam i zhgënjyer nga angazhimi i bashkive në këtë proces,” tha Bushati.