40 emigrantë të anijes Diciotti të transferuar në qytetin Rocca di Papa dhe Messina janë shpallur të zhdukur nga autoritetet.

Lajmi është bërë i ditur nga mediat italiane të cilat citojnë burime të Ministrisë së Brendshme.

Ata ishin aq të dëshpëruar saqë kanë hequr dorë nga ushqimi dhe akomodimi i garantuar për të shkuar diku gjetkë. Kjo është provë e mëtejshme se ata që vijnë në Itali nuk vijnë për t’ju larguar luftës dhe urisë, ata vijnë për të bërë biznes.

Nga 40 emigratët, 36 prej tyre ishin vendosur në Rocco di Papa, ndërsa 4 të tjerë në qytetin e Messinas.

Anija Diciotti mbërriti në portin e Catanias, me 150 emigrantë eritreanë në bord.

Me kërkesë të qeverisë italiane, qeveria shqiptare vendosi të pranonte 20 prej tyre. 25 të tjerë do t’i marrë Irlanda, ndërsa pjesa tjetër e refugjatëve do të strehohen nga kishat në Itali.