Nëse ka dicka që i ka bërë njerëzit totalisht të varur dhe të fiksuar pas vetes, janë rrjetet sociale.

Njerëzit hedhin në rrjete e tyre sociale cdo gje. Kudo që janë, cfarëdo që janë duke bërë ata e gjejnë një gjë për të hedhur online. Por ka disa arsye pse dicka e tillë ndodh.

1. Dëshira për të krijuar lidhje të reja. Rastësia mund t’iu lidh me njerëz që kanë të njëjtat interesa me ju dhe shpërndarja e fotografive apo mendimeve mund të jetë një mënyrë për t’u lidhur.
2. Na pëlqen të mendojmë se jemi njerëzit që shfaqemi në rrjete sociale.
3. Na japin siguri. Sa më i madh të jetë numri i pëlqimeve aq më të sigurt ndihemi.
4. Na pëlqen ideja e të pasurit aq shumë kujtime që ruhen si një album virtual.