Në muzeun e Deshmisë dhe Kujtesës u promovua libri i autorit njëkohësisht ish i perndjekur politik në kohën e komunizmit Ndrek Guri, me titull “Jeta ime ne tre kontinente”.

Kjo vepër sjell për lexuesit një deshmi te krimeve komuniste të asaj kohe, repsresionin enverist ne zonen e Dukagjinit si dhe veprimtarine jetesore te autorit në tre kontinente, Amerik, Europe dhe Australi.

Për shkak të persekucionit, autori së bashku me familjen e tij përfundojnë në tokën e Amerikës. Një jetë e re tashmë për të, përvojat e së cilës e bëjnë që kujtimet ti shpalosë në këtë libër që po promovon sot.

Mirenjohje kësaj vepre i shpreh kryetari i shoqatës së ish të përndjekurve politikë Zenel Drangu.

Krijimtaria u realizua nën kujdesin e redaktorit gjuhesor Lisandri Kola.E gjithë kjo krijimtari u shpërblye në fund më një titull për autorin “ “Mirenjohja, Martin Camaj” nga Shoqata Atdhetare e Dukagjinit.

Në ktë promovim morën pjesë personalitetet miq dhe familjarë të autorit Ndrek Guri. Dëshmia apo rrëfimi i pervojave jetësore është gjithmonë dicka e vlefshme për shoqërinë dhe kujtesën e përbashkët në një kulture