Presidenti i Partisë Popullore Evropiane, Joseph Daul ka dënuar protestat e dhunshme të opozitës.

Në një status në tëitter, Daul shkruan:
“Fuqimisht dënojnë përdorimin e dhunës gjatë demonstratave të fundit në Shqipëri.

Të gjitha palët e përfshira duhet të kthehen në një dialog të ndershëm politik, të adresojnë shqetësimet dhe shkaqet rrënjësore dhe të ndalojnë nga çdo dhunë”.