Amortizimi i disa shtyllave elektrike ne nje pjese lagjes prane ish-Fermentim ne qytetin e Shkodres eshte nje prej problemev kryesore te kesaj zone.

Prej kohesh duhej te ishin jashte funksionit, por siç duket banoret i kane sajuar shtyllat e tyre elektrike me trupa pemesh ne pamundesi per te patur nje shtylle brenda te gjitha normave te lejuara per percjellejen e energjise elektrike.

Telat totalisht te amortizuar, nderkohe qe shtyllat elektrike jaen te improvizuara nga trupa ta holle pemesh tregojne edhe situaten e rende ne te cilen institucionet pergjegjese i kane lene banoret e kesaj zone.

Problemet sociale dhe ekonomike jane te shumta ne kete lagje, por duket se rreziku qe i kanoset me se shumti banreve te zones apo kalimtareve te rastesishem eshte edhe keputja e ndonje teli te amortizuar prej vitesh.