Një gjahtar humbi jetën në Kanadanë veriore, pasi u sulmua nga ariu polar dhe këlyshit të saj. Ndërsa dy gjuetarë të tjerë morën lëndime të lehta.

Ata u sulmuan në një fshat në Rrethin Arktik kur dolën për gjuetinë e një balene të vogël.

Pas incidentit, nëna, ashtu edhe këlyshi i saj u qëlluan dhe u vranë. Ky është sulmi i dytë i një ariu polar në territorin më verior të Kanadasë përgjatë verës.