Ne muajin e ndergjegjesimit te luftes kunder kancerit te gjirit Ministria e Shendetsise Ogerta Manastirliu ka ofruar mamografi falas ne te gjithe vendin pergjate gjithe vitit .

Megjithate numri i ekzaminimeve sipas radiologut vijon te jete i ulet. Ndersa sa i perket rasteve me kancer deri ne keto momente ka pasur 3 te tilla.

Radiologu ben thirrje te gjitha grave mbi 35 vjeç te kryejne mamografine.

Ne qytetin e Shkodres mamografia mund te realizohet ne poliklinike dhe prane spitalit rajonal Shkoder. Kryerja e ketij sherbimi falas do te behet ne 6 dite te javes.