Hetuesit bavarezë kanë kapur një bandë ndërkombëtare të trafikantëve të drogës dhe konfiskuan gati një ton kokainë.

Siç raportohet nga Zyra Shtetërore e Policisë Kriminale të hënën, dymbëdhjetë të dyshuar kryesisht nga Shqipëria u arrestuan. Droga u kontrabanda në kuti bananesh.

Identitet e personave të arrestuar, nuk bëhen me dije.

Hetimi çoi në përfundimin se një total prej rreth 1.8 ton kokainë ishte tregtuar nga grupi kriminal për një vlerë tregu prej 400 milionë eurosh.

Hetuesit folën për një “goditje të ndjeshme” kundër krimit të drogës dhe pritet të japin detaje rreth aksionit të mërkurën, raportojnë mediat lokale.