Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka paralajmëruar ndryshime në Kodin Penal, të cilat do të synojnë të kalojnë në “sitë” të gjithë të “Fortët” siç shprehet ai.

Shefi i qeverisë ka folur për çështje të ndryshme, ndërsa ka paralajmëruar edhe mediat të cilat shkelin ligjin për transmetimin e reklamave të lojërave të fatit apo llotove në Shqipëri. Ai tha se të gjitha do të kontrollohen rreptësisht dhe do të mbahen në monitorim.

Përtej argumenteve të bizneseve, të punësuarve he të ardhurave janë dyfishuar me të shkuarën. Kjo është rritur përmes formalizmit.

Në të shkuarën kishte 40 kompani, të cilët paguanin gjysmën e taksave. Sot ka 20 dhe paguajnë dyfishin e taksave. Kazinotë dhe lojërat e fatit. S’do lejohen pika të tjera. Nuk do të ngrihet asnjë qepen i

kazinove të reja në Shqipëri . Mediat të heqin të gjitha reklamat nga faqet e tyre, ngaekranet e radiove etelvizioneve për pikat e basteve. Ne do të mbyllim me forcë të gjitha faqet të cilat shkelin ligjin.

Qeveria ka nisur ndryshime për paktën e të “Fortëve”, përmes përshakllëzimit të kontrolleve.”, tha Rama.