Në dëgjesën publike për projektbuxhetin e 2019 një prej problemeve më të mëdha që u diskutuan është çështja e shkollave ku kërkohen investime dhe roje për shkak se shkaktohen dëme edhe në investimet që bëhen.

Kryetarja e bashkisë Voltana Ademi e pranoi se çështja e rojeve në shkolla është një shqetësim.