Projekti i Bypassit duket se do sjell nje ndryshim pozitiv dhe sa i takon shkarkimit te ujrave te bardha dhe te qytetit.

Ne pjesen e Molos ne afersi te ures se Bunes po punohet per ndertimin e nje kolektori. Ndersa drejtori i punimeve te BYPASS-it, Pjerin Delia foli per detajet teknike te ketyre punimeve, ndersa sqaroi se ky investim redukton rrezikun e permbytjeve. Kjo tombine se bashku edhe me dy te tjera ne zonen tek ish-pazari i vjeter, do te perfundojne se ndertuari brenda ketij viti.