Kryeministri Edi Rama ka folur nga Shkodra për gjobën e Gjykatës Ndërkombëtare të Arbitrazhit prej 44 milionë  eurosh për rrugën Tiranë- Elbasan.

Pikërisht qeveria duhet t’ia paguajë këtë gjobë kompanisë greke ‘’Aktor’’, por Rama ia faturon fajin qeverisë së kaluar të PD dhe kur LSI kishte Ministrinë e Infrastrukturës.

Sipas Ramës  qeveria e kaluar i bëri tenderat për faqe të zezë dhe një dëshmi është Tiranë- Elbasan që u kthye tashmë në kosto për buxhetin e shtetit.

Ai madje ironizon duke thënë se u bashku rrushi blu dhe rrushin e kuq dhe doli lnjë lloj rrushi që e bëri lëng buxhetin e shtetit.

”Tendera po kanë bërë ata, i kanë bërë për faqen më të zezë të shtetit shqiptar, i kanë bërë të tilla me projekte që iu shtohen kostot rrugës, kanë bërë historitë tek Tiranë- Elbasan që kthehen në kosto për shtetin shqiptar, se sheh rrushi rrushin e piqet, edhe u bashkua rrushi blu me rrushin e kuq edhe doli një lloj rrushi që e bëri lëng buxhetin e shtetit.”- tha Rama.