Pandemia e koronavirusit vazhdon ketë kontrollin mbi Amerikën Latine.

Në 24 orët e fundit kurba e infeksioneve ka treguar një rritje të qartë me 1,238,101 raste totale (+84,163), ndërsa të vdekurit kanë arritur në 62.195 (+2.851).

Brazili vazhdon të tërheq vëmendjen e ekspertëve si për numrin e të infektuarve, 645.771 (+30.830), ashtu edhe për numrin e vdekjeve që janë 35.026 (+1,005).

Presidenti i Brazilit kërcënon daljen nga OBSH

Ndërkohë, Presidenti Brazilian Jair Bolsonaro ka kërcënuar dje se Brazili do të tërhiqet nga Organizata Botërore e Shëndetit, siç edhe bëri homologu i tij amerikan Donald Trump, duke e akuzuar atë për “paragjykime ideologjike”.

“Shtetet e Bashkuara kanë braktisur OBSH dhe ne po planifikojmë ta bëjmë në të ardhmen. Ose OBSH të punojë pa paragjykime ideologjike, ose do t’i abandonojmë edhe ne. Ne nuk kemi nevojë për të huaj që bëjnë gjykime për shëndetin tonë”, tha Bolsonaro.

Përgjatë krizës së koronavirusit, si Trump dhe presidenti i Brazilit ka minimizuar ashpërsinë e sëmundjes duke nxitur popullatën për të bërë një jetë normale dhe duke lavdëruar efektivitetin e një trajtimi që ndan shkencëtarët si është hidroksilklorina.