Me rreth 1000 vdekje në 24 orët e fundit, një rekord i ri kombëtar në Britaninë e Madhe, numri i atyre që kanë humbur jetën nga infeksioni i koronavirusit është rritur në mbi 7000 teksa në vend numërohen rreth 62 mijë raste pozitiv nga Covid-19.

Me këto shifra në rritje pritet që në dhjetë ditët e ardhshme Britania e Madhe do përjetojë pikun e pandemisë.

Qeveria britanike nuk ka përgatitur asnjë masë për të lehtësuar bllokimin në javët që do vijnë teksa perspektiva duket e zymtë dhe lehtësimet mund të shpallen në muajin maj.

Ndërkohë kryeministri Boris Johnson ka kaluar në spital natën e tretë në kujdesin intensiv. Për momentin-thonë autoritetet- gjendja e tij mbetet e qëndrueshme.