Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, ka thënë se identiteti kombëtar është identiteti i parë i tij.

Unë jam shqiptar, nuk jam musliman, feja nuk është identiteti im i parë.

Haradinaj ka thënë se kosovarët jetojnë një një ”botë tjetër” prej asaj të muslimanëve të Lindjes së Mesme.

Ne jemi një komb euroatlantik. Kur ne ishim në telashe, SHBA dhe NATO ishin me ne, kështu që ne i përkasim këtij grupi”, ka thënë ai.

E vërteta është se ne kemi ekzistuar për më shumë se 2000 vjet para Muhamedit apo Jezusit. Kemi jetuar si të krishterë për shumë kohë dhe pastaj e kemi pranuar fenë myslimane, nëpërmjet administratës osmane.

Gazeta shkruan se më shumë se 90 për qind prej 1.8 milionë banorëve të Kosovës janë shqiptarë muslimanë, por institucionet shtetërore janë laike.

Sipas gazetës, kosovarët që e aspirojnë anëtarësimin në NATO dhe në Bashkim Europian (BE) mund ta përdorin identitetin islamik për të lehtësuar rrugën e tyre në klubin e shteteve me rrënjë të krishtera.

“Middleeasteye” thekson se në vendet islamike rrallë herë nderohen presidentët amerikanë, ndërsa në Kosovë ata nderohen e respektohen më shumë se askush.

Udhëheqësit amerikanë të viteve të kaluara nderohen gjithmonë për shkak të raportove dhe miqësisë që kanë mes veti që nga aksionet për ndihmë në luftën e fundit në Kosovë.

PUBLICITET