Kryqi I kuq Shqiptare organizoi diten e sotme Konkursin Kombetar Rajonal per dhenien e ndihmes se pare ne raste katastrofash apo aksidentesh.

Konkursi rajonal u zhvillua ne lulishten perballe Bashkise Shkoder ndersa moren pjese 13 ekipe, nga te gjitha qytet e Veriut. Qellimi kryesore I ketij aktiviteti ishte sensibilizimi dhe ndergjegjesimi I komunitetit ne drejtim te perhapjes se njohurine dhe teknikave te dhenies se ndihmes se pare per te kontribuar ne rast nevoje.

Per instruktorin vullnetar te ndihmes se pare Sait Bushi dhe kryetarin e deges se Shkodres Astrit Dervishi ky konkurs eshte mjat i rendesishem dhe se interesi i te rinjeve eshte gjithnje ne rritje Ne kete konkurs ishin pergaditur stacione simulimi te aksidenteve te ndryshme ku vullnetaret demostruan dhenien e ndihmes se pare per personat e aksidentuar.