Fenomeni i vjedhjeve në banesa në qytetin e Kurbinit dhe rrethina eshte kthyer frike për banorët e zonës.

Gjate vitit 2018, por ne prag te fundvitit vjedhjen jane shtuar. Banoret raportojne se vjedhjet janë një shqetësim i perhershem në këtë qytet.

Keta te fundit shprehen per mediat se shkaku kryesor i vjedhjeve eshte varferia dhe papunesia, kryesisht tek te rinjt. Te rinjte kerkojne me shume vende pune nga pushteti lokal qe te frenohet ky fenomen.

I pyetur per kete fenomen, Elton Laska avokat ne qytetin e Laçit shprehet se autoret e vjedhjeve qe ndalohen nga policia jans kryesisht minorene.

Keta persona sipas Laskes vijne nga familje te varfra, pasi prinderit e tyre ne shumë raste nuk kanë mundesi as te paguajne avokat.

Ky fenomen mbetet problem si Kurbin, edhe ne zonen e Mirdites dhe Rubikut, ku vjedhjet kohet e fundit jane shtuar frikshem si shkak i varferise ne keto zona.