Koalicioni Shqiptar fiton zgjedhjet ne komunen e Tuzit. Koalicioni Shqiptar drejtohet nga Nikë Gjeloshaj. Kjo parti fitoi 16 nga 32 vendet ne Kuvendin komunal. Koalicioni perbehet nga “Alternativa shqiptare”, “Unioni Demokratik” dhe “Lidhja Demokratike”