Dita e çlirimit edhe kete vit u festua vetem nga te majtet ne Lezhe.Veterane, perfaqesues te Partise Socialiste si dhe qytetare te ndryshem kane perkujtuar kete date te shenuar per kombin.

Ne nje ceremoni qe u mbajt ne Varrezat e Deshmoreve per te vendosur kurora me lule ne nderim te te reneve per liri, ra në sy mungesa e perfaqesueseve te djathte. Prefekti i Lezhes Gjergj Prendi tha se 29 Nentori shenon fundin e nje epoke te pergjakshme.

Deputeti i PS ne Lezhe, Pjerin Ndreu tha se jemi ketu te perkujtojme te gjithe sakrificat qe deshmoret i kane dhene ketij vendi.

Te pranishmit u perulen para deshmoreve te rene per lirine e vendit si dhe u vendosen buçeta me lule ne shenje mirenjohje. Pas ceremonise perkujtimore per veteranet u shtrua edhe nje koktei