Kanceri i gjirit vijon të mbetet një sëmundje që po merr përmasa të frikshme në Lezhë. 20 raste të reja me këtë sëmundje janë shfaqur vetem gjatë këtij viti.

Ndërsa grupmoshat e prekura janë nga 40 deri në 60 vjeç. Të dhënat janë bërë publike nga mjekja Onkologe Bardha Gjoni, sipas të cilës është mjaft e nevojshme sensibizilimi i femrave për të kryer kontrolle, pasi nëse kapet në kohë sëmundja mund të shërohet.

Muaji tetor në Lezhë po shoqerohet me një sërë aktivitetesh sensibilizuese kunder kancerit të gjirit, ndërsa po zhvillohen dhe kontrolle falas të gjirit për grate dhe vajzat.