Lezha shenon sot 74-vjetorin e çlirimit nga pushtuesit nazifashit.Në nderim të kësaj dite veteranë të luftës, pasardhes të familjeve të dëshmoreve dhe përfaqësues të insitucioneve vendore vendosen kurora me lule dhe bënë homazhe pranë varrezave të dëshmoreve.

Prefekti i Lezhes Gjergj Prendi dhe Nenkryetarja e Bashkise Alfrida Marku vleresuan dhe nderuar deshmoret te rene per lirine e vendit.

Ne nderim te te reneve u vendosen kurora dhe buceta me lule ne varrezat ku prehen eshtrat e tyre. 20 Nëntori i vitit 1944 i dha qytetit Lezhes ditën e lirisë, ditën e fitores mbi fashizmin.

74 vjetori i çlirimit të Lezhës nuk mbetet një ditë kalendarike,por një ditë kujtese dhe historike për lirinë që ne gëzojmë sot.