Nxenesit klases se dyte ne shkollen Beselidhja ne Lezhe kane nje ide te tyren sesi mund te kontribuojne per te mbajtur paster mjedisin.

Sensibilizimi i bashkemoshateret dhe percjellja e mesazheve edhe tek te rriturit eshte prezantuar nepermjet pankartave duke terhequr vemendjen e nxenesve dhe mesuesve te tjere.

Keto mesazhe edukuese ata i kane prezantuar si nje nevoje qe lidhet drejte per se drejti edhe me shendetin e tyre.

Nuk ngurojne te flasin mbi nevojen per te mbajtur paster ambjentin dhe qe te tregohet kujdes me hedhjen e mbeturinave ne vende te papercaktuara.

Nxenesit ideator te kesaj fushate sensibilizuese e rrethuan oborrin e tyre me mesazhet e pregatitura mbi nevojen per te mirembajtur ambjentin,

por nderkohe u kane apeluar me te rriturve qe te jene edhe ata pjese e rendesishme e fushatave te tilla, qe krahas edukimit duhet vepruar konkretisht per te patur gjithnje nje ambjente te paster.