Mungesa e mjekeve specialiste ne spitalin Rajonal te Lezhes, ka sjelle shpesh here radhe te gjata te qytetareve, te cilet kane nevoje per sherbim te specializuar.

Ky fenomen po i detyron ata qe te udhetojnë drejt kryeqytetit apo drejt Shkodres për tu diagnostikuar. Shqetesimin e pranon edhe vete drejtori i Spitalit Rajonal ne Lezhe Leon Kaza i cili thote se nje zgjidhje eshte bere nepermjet sistemit te patronazhimit.

Drejtori Kaza thote se mungese prej shume vitesh ka qene edhe mjekët reanimator dhe mjeku kardiolog.

Mungesa e specialisteve, prej muajsh krijon radhe te gjata te qytetareve qe kërkojnë sherbim shendetesor. Ky spital eshte ne sherbim te mijëra banoreve te Qarkut te Lezhes, por nuk ka marre vemendjen e duhur nga ministria e linjes.